Det stora närvaroåret är igång!

Anv. namn:
Lösenord:
 

Resultat: Dalatrippeln

_MG_0313.jpg

Ett av de vanligast förekommande orden i inbjudan till den gångna helgens läger var ”rafflande”. Det kommer igen, även i epilogen. För efter en rafflande avslutning av lägret är det nu dags att summera slutställningen.

Inför Lunåkavlen, aka sprintmedeldistansstafetten, var ställningen följande:

1. Svalconetti  27 p
2. Herr Ågren   26 p
3. Biffen
    Marie
    Lukas
    Schelona   20 p
7. Jorrit      19 p
8. Mattias H   18 p
9. Karin
    Oskar      14 p

Svalconetti och Ågren låg alltså tätt ihop i toppen, medan Karin och Oskar fightades med Mattias H vid nedflyttningsstrecket.
I den sista draften valde Oskar Biffen (Biffen & Bananen) som lagkompis. Karin valde att liera sig med Scheloña (The Falconrats) och Mattias med H valde Mattias med Å (M&M’s). Jorrit went international and picked Lucky Lukas (Team Dubbelsäng) och tillsammans med Marie bildade Svalconetti (Treorna) ett ledarlag, efter att lagmedlemmarnas poäng adderats.

Poängen multiplicerades med 20 och översattes till sekunder, vilket innebar att Treorna fick börna iväg över Knektbokartans finaste hygge en hel minut före M&M’s. Biffen, som tog första sträckan för firma Biffen & Bananen, fick gå ut hela 4.20 efter täten. Ett avstånd som Bananen inför start betraktade som ouppätligt. Enligt Biffen själv verkade det vara ett synnerligen aptitligt avstånd, för det var inte värre än att han, 19 minuter och 20 sekunder efter att Svalcieboy inlett hyggesforceringen, kom in först till växlingen, med Elina följande tätt bakom.
Det var en ledning som den omogne Bananen (för dagen klädd i grönt) förvaltade väl och drygade under den andra sträckan ut lagets försprång till svindlande sex minuter, före The Falconrats.

I växlingsfållan stod en hämndlysten Schelina och skrapade vildsint med foten och frustade. När hon fått sin dunk i ryggen från Karin flög tallplantorna all världens väg och Biffen bommade bort sig och kom undan med blotta förskräckelsen. En upphämtning av sällan skådat slag genomfördes på den tredje sträckan och ut på den sista hade Karin två minuters ledning.
Men Mr Banana kom att vara för stark på de utslagsgivande banorna den här soliga förmiddagen, och vände på steken och tog hem det hela med två minuters marginal och Dalatrippeln 2011 hade fått ett mästarlag.

Slutresultatet blev:

1. Biffen & Bananen   1.01.30
2. The Falconrats     1.03.30
Team Dubbelsäng       Utgått
M&M's                 Utgått
Treorna               Utgått

Sett från arrangörsperspektiv har helgen varit hur bra som helst. Jag vimsade lite när jag skulle flytta runt kontroller på lördagsnatten och råkade hänga en skärm några meter fel, men annars har allt gått som på räls.
Jättekul med alla glada miner och uppvisad kämpaglöd. Det är en märklig känsla att blanda sina världar. Att se Centrumlöparna uppställda för nattorientering vid Djupdalarnas spårcentral känns overkligt! Men bra.

Jag hoppas (och tror) att ni som var med har haft ens i närheten av lika kul som jag och att jag kanske får förtroende att arrangera något liknande igen!
Och ni som var kvar hemma: Jag hoppas att ni är avundsjuka och hakar på nästa gång.

PS. Jag la på lite effekter och ljud på filmen med Svalkens björnincident.

Här följer Jorrits betraktelser från lägret.

O-Läger för nybörjare

Med tanke på all framförhållning jag haft, och på förberedelserna jag träffat dagen innan, befann jag mig i en alltför bekant situation. Alla mina pinaler låg på golvet och skulle in i ryggsäcken, så snabbt som möjligt. Det skulle nog gå, lugnade jag mig själv, men då kom jag på att jag hade glömt köpa zucchinis till mitt matlags lunch. Ödebygden hade inga affärer, hade Jerk sagt. Jag rusade till affären på cykeln, tog zucchinisarna och ställde mig i fredagskön. En tant letade efter kronor i plånboken och jag försökte läsa löpen för att lugnas. Vanlig migrän kan vara stroke, jag mådde genast bättre. Väl hemma försökte jag pula ner allt i ryggsäcken som blev gigantisk, sedan slängde jag mig på bussen. Sent. Nerviga känslor började sprida sig från njurarna till bröstkorgen, och jag började tro att de skulle åka utan mig. Mitt första läger som nybakad orienterare och jag var sen. Inte bra.

Framme vid minibussen fann jag att de som satt därinne inte verkade allt för sura över min kontinentala tidshållning. Lättnaden sköljde över mig som en varm dusch på en hösttävling, och vi drog iväg till Lunån. Tack vare Mattias H.’s stadiga högerfot var vi snabbt ikapp Falkens bil och framme till Djupdalarnas spårcentral, där det väntade nattOL i Dalakylan. Från Stockholmska 10 plusgrader till -2. Kallchock, och vi skulle springa i negativ terräng. Vadå för terräng? Det förklarades för nybörjaren att det inte fanns många höjder, men att det snarare var tal om jättegropar på kartan. Spelar väl ingen roll för mig som inte kan läsa höjdkurvor särskilt bra än, tänkte jag, och valde en relativt lätt karta av de fyra som Jerks pappa drog upp ur bakluckan. Min kurs innehöll bra många stigar, så jag kände mig Usain Bolt med pannlampa, så fort det gick, men jag fick mig en tur i tallhed och de branta jättegroparna också. Jag blev tvärförälskad i nattOL här. Det enda man kan fokusera på är kartan och det som pannlampan lyser upp.

Efter alla hade kommit i mål åkte vi till de fina stugorna i Lunån där det konsumerades tzayspett. Vi upplystes även om att det inte fanns en dusch, men att en bastu stod till förfogande och redan var varm. Att detta var ett grovt underdrift visade sig när bastun höll 95 grader och vi blev härligt kokta in i märgen. Lukaš svalkade sig med en dopp ute vid bryggan. Efter den påföljande morgonens goda frukost åkte vi bil till ungdomsstafetten Dala-dubbeln. För den oinvigda som jag var såg det precis ut som en lite mindre 25-manna, och lyxigt nog var bajamajorna tomma när vi kom. Djärvt valde jag samma korta ÖM7 bana som de rutinerade löparna Oskar och Elina, medans de andra valda ännu svårare och längre banor för att utmana en världsmästare och andra höjdare med egna wikipediasidor. Resultaterna finns beskrivna på hemsidan här, själv lyckades jag bomma en del men i alla fall slå ordförandens sträcktider på de sista två sträckor innan målkontrollen, som jag också bommade genom att springa in i fel snitslad bana. Duschen var så varm att det var svårt att kliva därifrån för att torka sig i den kalla skogen. Middagen avnjöts i en av centrala Faluns innekrogar där en pizzabuffé stod uppdukat. Mums.

Väl i Lunån igen väntade en överraskning med någon hemlig lokalkändis som Jerk hade lurat till att hålla en föreläsning. Snart dök det en tjeckisk elitorienterare vid namn Eva Juřenikova upp, som höll ett tal om motivation inom orientering, då och då avbruten av det knastrade ljudet av elektrokutering av flugor, som spred en doft av bränt kött i det museumsliknande rummet. Även om jag bara har orienterat i några månader så kunde jag ta in värdefull information och förstå vad det handlade om. Jag blev hungrig av all kunskap. Innan det skulle bli mexikansk middag hade vi dock en patrull-frågesport-natt-tävling att avgöra, efter lagval. Jag valde Mattias Å. efter hans uttalande att han inte alls var allmänbildat, vilket jag tyckte lät rätt klokt. Vi sprang in i natten, gick direkt bet på den första frågan, och fann snart att heller Oskar och Falken inte hade fågelkunskaper. Snart var vi dock ikapp de andra, detta blev en tävling med många omkastningar. Vid frågan om komagar träffade vi Lukaš och Marie, gick snabbt om dem och genade in i skogen. Hur de gjorde vet jag inte, men de stod där igen två kontroller senare. Under tiden hade vi också fått Oskar och Falken tätt bakom oss, och de gick inte att hänga av. Vi pressades och gjorde fel vägval, hamnade i ett blött kalhygge och svor mycket. Väl tillbaka på rätt kurs sprang vi in i mål där skogsrået Linnea sjöng. Hem, basta, och kallbad. Tacofiestan var mycket efterlängtad och hungriga som björnar åt vi de fyllda tortillasen. För proffsidrottare som vi väntade nu väl sängen, men vissa skulle även leka med Quickroute. The international crew passade på och lagade långkok i en bautagryta till nästa dagens lunch. På natten måste jag har drömt om antingen detta kok eller om skogen, för jag var uppe och letade efter saker. (Ved till spisen? En kontroll? Nobody knows.)

Söndag. Sista dagen. Spänningen hade stigit, lägerstafetten skulle avgöra vem som skulle vinna lägertrofén. Om toppstriden kan man läsa allt på hemsidan. Övermodig som stig-nattlöpning och två snabba sträckor på ÖM7 hade gjort mig tyckte jag att nu ska jag visa nåt. Tyvärr var banläggaren lurigare än på Dala-dubbeln och var min höjdbildsorientering i ett ännu outvecklat stadium. Det blev inte många kontroller besökta på stafetten och någorlunda demotiverad kom jag till målet. Som tur var fick jag efteråt springa med bananen Oskar för att plocka kontroller. Han visade hur han tänkte i höjdkurvor och terräng, och allt verkade genast lättare. Trött kom vi hem och städade, åt gryta och tvättade oss med våtklut. Hemfärden ackompanjerades av lägertrofën Aladdin, som desvärre inte överlevde färden till Stockholm. Trött, öm om fötterna och benen kom jag hem. Men glad var jag.

Inlagd: 17 oktober 2011, 20:20
Ändrad: 10 oktober 2011, 22:22


23 kommentarer (kommentera)

  • Om någon av lägerdeltagarna skulle vilja göra en mer allmän reseberättelse så vet jag åtminstone en lägerarrangör som skulle bli superglad. Och om någon fotograf skulle dela med sig av en bild eller två skulle det bli än bättre.

    För övrigt är det tid att göra upp räkningen, så om någon har ej inlämnade kvitton så brinner det i knutarna. Marie, Lukas, Oskar och Elina har inte rapporterat in några utlägg. Men det kanske är i sin ordning.

    / jerk
    2011-10-17 kl 20:43

  • Återigen ett stort tack för en topp-helg, Jerk. Även ett stort tack till den anonyme upphittaren av min kära ryss-kompass (den kan väl inte ha flugit två kilometer och landat på köksbordet, eller fanns det spöken i skogen?). Och tack till Linnea som kom upp och kulade i natten. Mycket effektfullt!

    Eftersom jag sitter kvar på jobbet törs jag inte lova någon uppsats.

    / Björn B
    2011-10-17 kl 21:39

  • (jag hoppas att du avrundar med förstånd)

    / Björn B
    2011-10-17 kl 21:40

  • ((ekonomin pratar jag om alltså))

    / Björn B
    2011-10-17 kl 21:41

  • Minnet är kort ibland. Elina har ju rapporterat in 30 kronor koriander.
    (Jag försöker avrunda så lite som möjligt.) ((cirklar undantagna))

    / jerk
    2011-10-17 kl 22:19

  • hehe

    / elina
    2011-10-17 kl 22:37

  • Nu finns bilder uppe på Flickr!

    / Oskar
    2011-10-17 kl 23:53

  • Härligt att poängställningen här ovan. Inte lika kul att se slutresultatet… Men har efter nogrann intern granskning av helgen kommit på det attentat jag blev utsatt för:

    Bananen valde mig som sin medlöpare i lördagskvällens patrulltäling. Jag fylldes då med stor ära av att få springa och vara i samma lag tillsammans med en flerfaldig KM-mästare (naivt av mig att inte se igenom komplotten redan här). Efter att tillsammans försökt orientera oss fram till de två första kontrollerna insåg jag att det var lika bra att lägga kartan i fickan och bara försöka hänga i ryggen på Bananen. Listigt av Bananen att först välja mig, för att sedan få mig att på egen hand stoppa ner kartan i fickan och blint låtas styras av honom i de mörka Lunå–skogarna. För jösses, nu blev det åka av! Upp och ner, fram och tillbaka, in i ena ungskogen efter det andra. Bananen höll sig hela tiden 25 meter, lagom för att jag inte skulle ge upp. När jag äntligen kom fram till nästkommande kontroll och såg fram emot ynka tio sekunders andepaus, så hade Bananen (såklart) redan stakat ut den svåraste, jobbigaste vägen till nästa kontroll. Och så fortsatte det tills vi kom till mål.

    Mitt tillstånd vid målgången går ej att redovisa i skriftlig form. Jag kunde inte ens få mig att le, eller alls känna ett uns av segerns sötma (vi vann för övrigt tävlingen, vilket dock är irrelevant i sammanhanget).

    Precis enligt Bananens (var även Biffen delaktig i denna komplott?) slukt uträknade plan var jag helt under isen till den avslutande stafetten och lyckades knappt ta mig i mål. Bananens plan lyckades och de kunde i lugn takt ta hem slutsegern. Visserligen allt enligt alla nedskriva regler, men var är moralen?

    / Falken
    2011-10-18 kl 13:27

  • Det där var den längsta bortförklaringen jag någonsin läst.

    Du ska tacka! Inte börja med konspirationsteorier. För övrigt så var nattpasset i par med mig det bästa som hänt dig eftersom du nu har höjt ribban och kommer springa mycket bättre framöver!

    / Oskar
    2011-10-18 kl 13:52

  • Mina bilder är också uppe på Flickr.

    / Lukáš
    2011-10-18 kl 19:47

  • Jag är avis. Hoppas på återtåg till Dalarna!

    / Henrik
    2011-10-18 kl 22:53

  • Dalaterrängen var en riktig höjdare även om det var asjobbigt. Kanonhelg Jerk. Hoppas du orkar ordna fler gånger.

    / Marie
    2011-10-20 kl 19:06

  • Uppdaterat med lite bilder och en reseberättelse av Jorrit!

    / jerk
    2011-10-21 kl 22:45

  • Jättekul att läsa om dina upplevelser Jorrit!

    / tallhage
    2011-10-22 kl 09:22

  • Det ekonomiska är nu färdigsammanställt, hoppas jag. För en mönsterdeltagare som var med på allt, utom att käka spett, och inte hade några utlägg landade slutkostnaden för helgen på blygsamma 535 kronor.
    Eftersom de flesta hade ett gammalt spett eller utlägg i garderoben så landar summorna lite däromkring. Kassören är informerad och stålarna läggs till eller dras ifrån era tävlingskonton. För exakt uträkning och slutsumma; kontakta mig.

    / jerk
    2011-10-31 kl 20:23

  • Oj jag hade helt missat jorrits fina redogörelse!

    / karinf
    2011-10-31 kl 21:53

  • Oj, det här var kul! Jag har fortfarande mardrömmar över den åkturen jag fick med Ordföranden under nattstafetten. Han flöt fram över de risiga grönpartierna.

    / Falken
    2018-06-14 kl 07:46

  • Var det här mysbilden på Falken föddes?

    / Henrik Hellborg
    2018-06-14 kl 10:17

  • När kommer dokumentären om Lunåkomplotten, hur en nyfrälst ung orienterarnovis blev satt på plats och märkt för livet av det korrumperade O-etablissemanget (samtidigt som den närmaste omgivningen bara myyyste och inte fattade va som egentligen pågick framför deras ögon)?

    / Ågren
    2018-06-14 kl 11:01

  • Ågren menar du när vi stod och fnissade lite när du kom i mål efter att ha sprungit 90 grader fel över ett extra berg? Det var ganska kul :D

    / Karin F
    2018-06-14 kl 11:29

  • Det kommer en radiodokummentär Mattias. Skakande ögonvittneskildringar och folk som försöker svära sig fria men väver in sig i allt fler lögner, uppblandat med ”det knastrade ljudet av elektrokutering av flugor”.

    / jerk
    2018-06-14 kl 12:20

  • Karin nu fabulerar du allt, det där har aldrig hänt! Det måste varit nåt helt annat det fnissades åt, kanske att nån kläckte ur sig att Donald Trump skulle kunna bli amerikansk president. Över ett extra berg liksom, helt befängt, hahahaa…
    Jerk, det ska bli intressant att höra om lägerarrangörens syn på det hela. Var ligger ansvaret? Var är moralen?

    / Ågren
    2018-06-14 kl 14:31

  • Jäklar vad många grammatikfel jag har gjort. Men ändå färre än bommarna på stafetten. Tyvärr har inte ens den demoraliserande upplevelse ingjutit mig tillräckligt med ödmjukhet inför en karta för att springa tillräckligt långsamt.

    / jorrit
    2018-06-14 kl 14:38

Skriv en kommentar!




Kommentar

SENASTE KOMMENTARER

  • jorrit i Tiomila 2024 Nynäshamn

    Nytt skadebesked, ny löpare:
    Magnus Lennartsson ersätter Daniel Lind i H2, tar sträcka 7, Erik får sova längre och springa den lite ljusare, rakare sträcka 8.

  • Per-Anders i Tekniktorsdag: Alfapet-orientering

    Kul träning! Tack!!

  • jonaslindholm i Tiomila 2024 Nynäshamn

    Legenden Pjär Schamberger? Härligt!

  • Mattias Henriksson i Tekniktorsdag: Alfapet-orientering

    För 15 år sedan var det dessutom en grå oktobersöndag,
    https://www.centrumok.se/2007/10/resultat-och-rapport-fran-sondags-alfapet-orientering/
    så med tanke på att vädret nu är mer inbjudande för utomhusspel så tycker jag att ordfs mål på 100 deltagare är lite lågt!

  • jorrit i Tiomila 2024 Nynäshamn

    Vi måste säga hej till vår mångåriga franska stafettlöpare Pierre som är anmäld för att springa sträcka 9!

NÄRMAST PÅ GÅNG

21674725558_b575ed9fd5_c

Saturday 4 May

  • Deltagare
  • Karin Fägerlind
  • Mette Brolinson
  • Aija Sadurskis
  • Jonas Nylund
  • Daniel Elenius
  • Moa Kjellstrand
  • Lena Öhman
  • Jerk Rönnols
  • Henrik Hellborg
  • Jonas Lindholm
  • Jorrit Boekel
  • Erika Lindholm
  • Per-Anders Lindgren
  • Sverker Lenas
  • Henning Sköldvall
  • Joel Udd
  • Anton Udd
  • Simon Bohman
  • Andreas Lundsten
  • Malin Sundeby
  • Magnus Yngvesson
  • Annica Sundeby
  • Arnau Requena Fernández
  • Hampus Olesund
  • Mirjam Dagis
  • Ronja Hill
  • Jonathan Svensson
  • Erik Wessberg
  • Karin Hagwall

Tiomila 2024 Nynäshamn 29

Välkomna tillbaka till Nynäshamn!
Anmäl ditt intresse till UK via Eventor
Damkavlen Lag 1 …

Läs mer

  • Deltagare
  • Mattias Robertson
  • Gustaf Gerge
  • Johanna Löfvenius
  • Alexander Garin Folkegård

7/5: Fystisdag vid Kärrtorps IP: Halvkort och halvsnabbt 4

  • Deltagare
  • Alexander Garin Folkegård

11/5: Roslagshelg långdistans 1

  • Deltagare
  • Alexander Garin Folkegård

12/5: Roslagshelg medeldistans 1

  • Deltagare
  • Mattias Robertson
  • Per Ljung
  • Niklas Skerfving
  • Alexander Garin Folkegård

14/5: Fystisdag vid Stadion: Intervallserie 4

  • Deltagare
  • Moa Kjellstrand
  • Mattias Robertson
  • Henning Sköldvall
  • Simon Bohman
  • Johanna Löfvenius
  • Britta Alstad
  • Annica Sundeby
  • Rebecca Åquist
  • Caroline Nilsson
  • Kristina Ingemarsdotter Persson
  • Jonathan Svensson
  • Alexander Garin Folkegård

15/5: Stockholm City Cup 1 12

  • Deltagare
  • Joel Udd
  • Simon Bohman
  • Alexander Garin Folkegård

16/5: Tekniktorsdag: Masstart med gaffling i Kärrtorp 3

  • Deltagare
  • Oskar Karlin
  • Rebecca Åquist
  • Caroline Nilsson
  • Fredrik Åkerlind
  • Rebecka Ingram
  • Liv Olausson

18/5: Centrums nybörjarkurs 2024 6

  • Deltagare
  • Mattias Robertson
  • Gustaf Gerge
  • Alexander Garin Folkegård

21/5: Fystisdag vid Kärrtorps IP: Skogsintervaller 3

  • Deltagare
  • Henning Sköldvall
  • Simon Bohman
  • Johanna Löfvenius
  • Malin Sundeby
  • Britta Alstad
  • Annica Sundeby
  • Caroline Nilsson
  • Kristina Ingemarsdotter Persson
  • Jonathan Svensson
  • Alexander Garin Folkegård

22/5: Stockholm City Cup 2 10

  • Deltagare
  • Henning Sköldvall
  • Simon Bohman
  • Malin Sundeby
  • Petter Wikström
  • Alexander Garin Folkegård

23/5: Tekniktorsdag: Kartminne på Långholmen 5

  • 0 Deltagare

25/5: Ulf Radlers minne 0

  • Deltagare
  • Niklas Skerfving

28/5: Fystisdag: Backintervaller i Hagaparken 1

  • Deltagare
  • Henning Sköldvall
  • Simon Bohman
  • Johanna Löfvenius
  • Malin Sundeby
  • Britta Alstad
  • Magnus Yngvesson
  • Annica Sundeby
  • Jonathan Svensson

29/5: Stockholm City Cup 3 8

  • Deltagare
  • Per-Anders Lindgren

30/5: Tekniktorsdag: Momentbana Enebybergs IP 1

  • Deltagare
  • Mette Brolinson
  • Mattias Holmberg
  • Malin Sundeby
  • Britta Alstad
  • Magnus Yngvesson
  • Annica Sundeby
  • Karin Hagwall

1/6: Medel-KM 7

  • Deltagare
  • Malin Sundeby
  • Annica Sundeby
  • Kristina Ingemarsdotter Persson

5/6: DM Sprint 3

  • Deltagare
  • Niklas Skerfving

11/6: Fystisdag: Korta och snabba intervaller i Hagaparken 1

  • 0 Deltagare

13/6: Tekniktorsdag 0

▼▼ LADDA IN FLER ▼▼

Hoppa till verktygsfältet