Den här vintern kändes verkligen som att den aldrig skulle ta slut. Faktum är att jag i skrivande stund känner mig osäker på om den ens gjort det? Men den måste helt enkelt vara till ända, eftersom det mest entydiga vårtecknet av dem alla har givit sig tillkänna: resultatet av Vintertoppen har rasslat in!
För icke invigda och/eller kalenderbitare kan jag förtydliga: Vintertoppen är listan på de 10 mest frekvent närvarande personerna på evenemang listade i klubbens kalender mellan Ultralång-KM och vårens första tävling i Stockholmsdistriktet. Värt att notera är att vi endast bedömer den kvantitativa aspekten av närvaro – mindfulness i skogen ger inga pluspoäng.
Vintertoppen 2017/18
1. Mattias Robertson (3)
2. Örjan Ahnoff (3)
3. Oskar Hermansson (1)
4. Sara Jonasson (2)
5. Linnea Börjars (7)
6. Peder Pedersson (ny!)
7. Kristoffer Edshage (ny!)
8. Linus Rispling (ny!)
9. Moa Kjellstrand (3)
Jonas Kjäll (9)
Björn Bängtsson (ny!)
Per-Anders Lindgren (ny!)
(Siffran inom parentes anger placering i förra säsongstoppen).
Linus (plats 8), jag hörde att du slutat jobbet, ska jag tolka det som mer tid över för Centrum?
– Ja, jag byter jobb och avslutar det nuvarande med att ta ut de sista semesterdagarna, självklart med sikte på att ägna mina nu lediga dagar åt att gå på centrumträningarna för att avancera ytterligare på närvarotoppen…!
Väl prioriterat! Men det stannar inte där. Linus verkar mena allvar. Engagemanget går inte att dölja.
– Den tid jag inte centrumtränar under ledigheten lägger jag på att vila upp mig efter och inför träningarna, vilket förefaller helt nödvändigt under denna period med backträning i både Lill-Jansskogens egen fruktade mördarbacke Maskinbacken och i Hammarbybackens råa klimat, där den dramatiska lutningen och den ännu kvarliggande snön får en att riktigt längta till intervaller på platta Kärrtorps IP…
När jag ber den i sammanhanget ständiga favoriten Sara (plats 4) om en kommentar kring att hon halkat ner ett par placeringar sen hösttoppen, är hon först hemlighetsfull.
– Jag har väl gjort en Mattias. [Ågren; väggat efter en alltför övertänd period, reds. anm.]
Nja, jag vet ju att du tränat Crossfit hela vintern, det har inget med saken att göra..?
– Se det som en protest. Jag vann förra året utan så mycket som en segerintervju på hemsidan. Tycker klubben att jag tränar FÖR mycket…?
Det låter jag vara osagt, men det gläder mig att det verkar ligga så mycket prestige i Närvarotoppen.
Oskar H (plats 3), du blev ju uppmärksammad för din starka debut i höstas, och utfäste då ett nyårslöfte om att klå både Sara och Mattias i årstoppen, hur tycker du det går?
– Allt går helt enligt plan än så länge. Jag gick ut ganska hårt i början av året för att få upp farten och eventuellt spräcka klungan tidigt. Det bildades en trio som har fått en hyfsad lucka och jag har fallit tillbaka lite för att kunna bevaka.
Wow, det låter genomtänkt! Vilka ser du som dina farligaste konkurrenter?
– Med tanke på hur året har utvecklats, så är det så klart Örjan och Mattias R. Men även Sara ligger och lurar strax bakom, med dunkla ambitioner…
Slutligen vill jag förstås ha en kommentar från ledaren, Mattias R.
– Mina närvaropoäng har hittills varit min främsta styrka som orienterare. Men jag känner att mer är på väg nu. Resultaten av träningen kommer, vilket år som helst.
Detta får man kalla ett pannben som heter duga! Har du några svagheter, Mattias?
– Sommaren är generellt min svagaste säsong, eftersom jag är i Dalarna då och missar en del närvarotillfällen. Å andra sidan kan jag då göra lite andra saker, som att sitta på verandan och titta ut över Siljan…
Se där, ett fönster öppnas för konkurrenterna! Tack samtliga medlemmar för ert deltagande, och må bäste hen ro hem vårtoppen!
Kanske var det bara något strul i samband med att de fick ändrade tider, kanske har Snälltåget i hemresealternativ 1 lyckats skaka fram några vagnar till, men nu fanns det återigen gott om platser. Det blir alltså transferbuss från hotellet och ankomst före midnatt.
Alla som nu är anmälda har fått plats i två egna Centrum-kupéer med sex platser. Dessa brukar vara liggvagnar med bäddarna uppfällda som sittkupé, men är ni överens i kupén om att fälla ner bäddarna för att vila hela hemvägen, så går det i så fall bra. Jag återkommer när anmälningstiden för resebokningen gått ut och alla biljetter är bokade.
Jag tar nattåget upp fredag kväll och kommer till Trillevallen lördag morgon kl 8. Eftersom ingen annan verkar vilja ta nattåget hem så köpte jag en egen biljett till denna.
Henriksson, nu var jag inte på plats för att se ungskogen men tanken är att ljusgult med gröna prickar betyder tät ungskog blandat med öppna partier. Klassiskt första stadie när ett kalhygge börjar växa igen men ännu inte blivit en grön vägg.
Hej! En påminnelse från OK Ravinen (som arrangerade 3-kvällars och kontaktade mej fler än en gång denna vecka när det saknades Centrum-löpare): Glöm aldrig att checka ut! Observera och respektera max-tiden (vanligtvis 2 timmar)! Ha en skön sommar!!
En fråga till kartexperterna: Ska man verkligen förvänta sig så tätväxande ungskog med karttecknet "öppen mark med normal löpbarhet och spridda buskar", alltså blekgul yta med gröna punkter i? Eller var det bara kartan som behövde revideras, och inte mina kunskaper i kartnormen?
Runtvägvalet på skogsvägen via Skomakartorp var förvisso till stora delar ren löpningsnjutning i kvällsljuset, så jag klagar inte.
Sommartåget flyter vidare till Gotland.
Arena
Vid Medebys, Vägvisning från väg nr 148 vid Rute kyrka 47 km NO Visby, därifrån 7 km till arenan. Tävlingsområde Fleringe. Parkering i anslutning till arenan. Max 200 meter att gå.
Anmälan via Eventor senast den 29 juni.
Efteranmälan via Eventor senast 3 juli kl.16.00. För att undvika …
En kommentar (kommentera)
haha! Gro du är den bästa inläggsskrivaren. HAHA! Så fint! vinkel 3a
/ Sara J
2018-04-17 kl 22:25
Skriv en kommentar!