Det stora närvaroåret är igång!

Anv. namn:
Lösenord:
 

31/7 Resultat och rapport: SOW 2011

Hemma i Sverige igen är marken platt. Det är svårt att andas den tjocka luften på denna låga höjd. Den gångna Swiss Orienteering Week sammanfattas bäst med följande två citat:

"Sju tävlingar på åtta dagar. Jag hade kunnat 
springa hundra tävlingar på hundra dagar om 
betingelserna varit de samma som i Flims under 
veckan som gått."

                         - Helena Jansson



"Den schweiziska-O-veckan i Flims-Laax en stor 
upplevelse med OL och semester var kombineras 
för att verkligen njuta!"*

                         - Simone Niggli


*) Fritt översatt från tyska av Google...

Resultaten finns längst ned i artikeln!

PROLOGUE – THE OVEREXCITED DAY, Flims
På lördagen sprang eliten sprint. För oss andra gällde att hämta nummerlappar och hitta till Casa Martin Pign i grannbyn Fidaz, som skulle bli vårt hem under veckan. Trots ett kvällsregn var vi ganska överexalterade över vad som komma skulle! Vi var 21 personer från fem olika klubbar som skulle samsas i det 500 år gamla huset som Erik och Julia styrt upp åt oss.


Casa Martin Pign

E1 – THE LEGENDARY DAY, La Mutta
Swiss O Week inleddes med en hård skogsetapp i sommarhetta. Inledningsvis en så detaljrik kurvbild att arrangörerna valt att göra en separat förstoring i skala 1:5000 för den som tyckte kartan var svårläst. Plötsligt övergick banan i en lång och brutal skogsbacke med nästan 200 meters stigning på mindre än en kilometer av banan. Jag kunde till och med se schweizare som gick uppför. Efter denna öppning var det tungt att ta sig i mål. Julia lyckades dock med en tolfteplats I klass DAK.


Vy över Fidaz (vårt hus syns i vitt, längs vägen i skogskanten till höger) och Flims (i bildens mitt).

Fler bilder:
Kvällsvila utanför huset.
Casa Martin Pign.

E2 – THE PANORAMIC DAY, Crap Sogn Gion
Veckans enda långdistans och banorna gick i öppen alpterräng. Som exempel innebar detta ”bara” 7,5 km för Herrar A Mellan. Men på över 2200 meters höjd och med 570 meters stigning innebar även denna dag ett slit av guds nåde för att genomföra. Efter några kilometers skråorientering kom så till slut de branta alpbackarna. Många var vi som denna dag allt för tidigt i loppet gick in i väggen och fick plåga oss i mål. Men utsikten lindrade lite, likaså bäckvattnet, och att springa bland bjällrande alpkor var ett trevligt inslag. Väl i mål hade arrangörerna i programtidningen lovat oss att vi (efter ett extremt segt upplopp) skulle känna ”Yes – this is the meaning of life!”. På något vis var det kanske det.
Sara, som i sammanhanget får anses som en nybörjare inom orientering, spöade den mer flerfaldige världsmästarinnan Simone Niggli med fem minuter!


I liften upp till Etapp 2


Centrum på TC 2216 m.ö.h.


Simone Niggli intervjuas av självaste Nic Russi

Fler bilder:
Fint upplopp – ”ända in i kaklet molnet!”
Sara ser ut som en som precis ska ut och vinna över en världsmästarinna i orientering.
Joel spurtar.
Mattias fokuserar inför loppet.
Lina och Sara på TC.
Henrik biter ihop sista biten.
Mattias kämpar de sista metrarna in i mål.
Karin visar sitt fightingface när hon spurtar ner eliten.
Daniel har promenerat sista biten bara för att orka le och iscensätta några sista löpsteg inför kameran.
Denna blåsorkester åkte till topps för att fira Schweiz nationaldag med sina lurar: exotiskt.
Joel på väg ner i gondolen.
Ett trött gäng väntar på bussen i Flims.
Återhämtning i vår ”trädgård” bakom huset.
• Filmklipp: #1 – Pyroteknikerna Nils och Erik övar inför kvällens fyrverkerishow. #2 – Erik kastar på kommando av Nils.


Detta var inte bara Schweiz nationaldag, utan även Nils 12-årsdag! Efter tårtan bjöd han oss på fyrverkerishow.

Spänd förväntan hos fyrverkeripubliken.
Den häftigaste pjäsen var denna Eyjafjallajokul-imitation.

E3 – THE ICE COLD DAY – Vorab

Veckans högsta tävlingsplats låg strax nedanför Vorabglaciären, i en dramatisk stenöken som lämnats då glaciären dragit sig tillbaka. Det här var något av det häftigaste jag upplevt i orienteringsväg! Kartan innehöll såväl kvadratkilometerstora berg-i-dagen-områden i grått som fjällorienteringsgult. Däremellan ett mellanting markerat med en rosa ton. Mest unikt var ändå att glaciärfälten var utmärkta på kartan i ljusblått! Etappen, som betecknades som ”normaldistans”, var snabblöpt men detaljrikedomen ställde lätt till problem. Erik Kropf slog till med en tredjeplacering i H40 och Hellborg tog en 15:e placering i HB-klassen.



Daniel vid varvning, med en väl inövad stämplingsteknik som kan ha varit det avgörande mellan den 34:e och en 35:e placeringen

Små löpare – stort berg (klicka på bilden)

Elitlöparen Marc Lauenstein varvar. Notera proffsattributen: kompressionsstrumpor, sprintoutfit (på niokilometersbanan), inov-8, den tejpade GPS:en placerad under deff-hållaren, avancerad knätejp, förstoringsglaset på tumkompassen… Denna etapp kom han trea, långt före Hertner, Hubmann och Mertz.

Vicks blå-sjön Caumasee

Mattias simmar i ”halstabletten”

På kvällen besökte några av oss Thufvan i sin lägenhet i Flims, vi satt på balkongen och drack svalkande citrusöl, åt chips och frukt och njöt av livet och av kvällssolen som sken över alptopparna.
på tufvans balkong

Fler bilder:
Johan i väntan på vår morgonbuss i Fidaz, Pinut.
Vy över TC
Alpkor von oben
Sara, här fotad genom kikaren, laddar upp inför spurten.
Karin F lyckades fånga en soldyrkande alpskåning på bild.

VILODAGEN

Efter tre etapper hade arrangörerna placerat in en vilodag. Obefogat, tyckte några av oss och gav oss ut på ett extrapass i berget bakom huset. 900 meters stigning på en lodrät vägg längs en Via Ferrata/Klettersteig/Klätterstig vid namn Pinut. Totalt livsfarligt, om det inte hade varit för vår bergsguide Thufvan som lånade ut klätterselar och hjälmar. På något mirakulöst vis överlevde vi alla ända till toppen och kunde där njuta av bondens tag-själv-fik på 2000 meters höjd, och fick se två murmeldjur ha brottningsmatch i en slänt.
När vi precis kommit ner till huset igen drog mörka moln över klippan vi nyss gått på. Åskan dundrade och regnet föll. Inne i huset fick vi höra de andras vilodagsäventyr: skrönor om jättelika glassar, apfelstrudlar, dyra bussbiljetter, en elcyklande resegeneral bland annat.

(Bilder från vilodagen kommer senare.)

E4 – THE VARIED DAY, Plaun

Vi var alla darriga av orienteringsabstinens på morgonen, nu skulle här kontroller spikas! Dagens etapp över ”normaldistans” innebar för de längre banorna en liftfärd till starten på det öppna kalfjället (eller heter det ”kalalp”?) som innebar skråorientering, för att sen bege sig tvärt nedåt in i en detaljfattig, brant skogssluttning (bilden ovan) för att avslutas i en detaljrik skogssluttning. Precis som inledningen av E1 hade man fått göra en kompletterande förstoring i det sistnämnda området i för ökad läsbarhet. Nattens regn gjorde det blött och bitvis tunglöpt. Far och son Eyer tog fina resultat: Marc trea och Nils sexa!


Anna före start: ”Kommer jag bomma 10 minuter där borta i den findetaljerade skogen vid tian?

”Friskt” bad i bäcken efter loppet.

Hilma vaktar grejerna åt de badande.

E5 – THE DECEPTIVE DAY, Nagens
”Vilseledande” var ordet vi sökte betydelsen på. Programboken varnade för att det som såg lätt ut från liften skulle vara betydligt svårare på marken. Terrängen var av svagt sluttande lättlöpt fjällkaraktär, men genomkorsad av djupa sprickor, branter och sänkor som verkligen kunde ställa till det. Trots att jag gjorde min enda jättebom under veckan tyckte jag det var riktigt kul. Marc och Erik K lyckades plocka hem andra- respektive tredjeplatsen i H40.


Karin, Henrik, Karin

DB- respektive HB-löparna Anna och Henrik har just kommit i mål, båda nöjda med sitt ”påminn-mig-att-starta-gps:en-samarbete”.

Karin F i mål efter veckans jobbigaste spurt

E6 – THE HARD ROCK DAY, Foppa
På den avslutande medeldistansen som mestadels gick nedför skulle vi möta på ännu ett detaljrikt skogsområde i slutet av banan. Det som gjorde det extra svårt var att det bestod av massvis med enorma klippor och stenblock. Samt gropar så djupa att det var man kände temperaturskillnaden när man skulle ner till kontrollen på botten!
Många villade bort sig i detta område, men Marc tycks ha gjort det mesta rätt eftersom han vann denna etapp!


Lisa, Erik och Joel på ljugarbänken

Lunch i ”trägårn”

Fidaz crew ’11

Marc och Nils

Sista måltiden.

Lördageftermiddagens största nöje stod Hilma för: ”Vem kör först över korven?”
Mattias, Karin och Henrik på den andra ljugarbänken.
Hilma och Julia på första parkett i väntan på bilar.
Henrik visar hur man rör sig låga hus utan att få hjärnskakning.
Ali i sitt badkar.
Daniel överraskas av en trött isbjörn.
Julia och hilma färgmatchar omgivningarna.

”SJUNDE ETAPPEN”, Fidaz
Efter sjätte etappen som bjöd på en riktig rock’n’roll-fest (som speakern Nic Russi skulle ha sagt på klingande schweizer-engelska) med vatten som festdryck övergick dagen till kväll och den ”sjunde etappen”. Henrik inledde med grön Trojka, men när Mattias tog initiativet att mixa finvinet med Rivella och en skvätt av husets tyska Fichten Feuer kom festen att kretsa kring Feuern. Erik K fick ett glas av Marc och sen fortsatte det bara åt ett håll – sprint mellan Marc, Lina och Erik ned för den mörka alpslänten. Några testade ekot mellan bergen och vattnet i Saras dator krävde toapapper som blev konfetti och när Erik hoppade ned från lyktstolpen landade han olyckligt och skrek ”Snigel!” i ren skräck. Plötsligt kom sångerskan Helen Sjöholm till festen men bara för att borsta tänderna. Därefter var det sovdags tyckte alla utom Joel som gick ner i dalen för att göra Flims, varpå några blev oroliga och letade efter honom i alla badkar längs vägen och Ali gick ut och letade med pannlampan tills han mötte Joel, som åtminstone hade sett en annan människa nere i byn.


Erik och Nils uppe i stolpen, strax före snigelnattacken.

Stilla natt: läggdags för alla (utom Joel).

Sen vaknade vi och åkte hem. Men det är bara tre år kvar till SOW i Zermatt!

Mer från ”sjunde etappen”:
Mumifierade Erik K ”blinddricker” Feuer.
Joel argumenterar eller sjunger.
Helen Sjöholm sköter munhygienen.

TOTALRESULTAT SOW 2011:
”TEAM CASA MARTIN PIGN”

(Centrum OK 10 st, OK Ravinen 4 st, Järfälla OK 2 st, Friskus Varberg 1 löpare, Gustavsbergs OK 1 löpare, OL Biel Seeland 2 löpare + 2 Kropfbröder i H40 och en världsmästarinna i DAK får också räknas med.)

Några av oss hamnade i samma klass, några sprang ensam.
• Hårdaste husfajten var i DAL mellan Karin F och Lina. Inför sista etappen var det otroligt jämnt och spännande, men Lina kunde till slut kamma hem segern med ynka 43 poängs marginal!
• I HAL vann Ali hus-segern över Erik E. Hostande Joel fick dominera på spurten i alla fall och Thufvan säger att han vill springa B-klass nästa gång trots att han kämpade sig runt de svåra A-banorna.
• I DAK-klassen gick Julia segrande i striden före Simone Niggli, Sara och mamma Annika.
• I skinkklassen (HAM) fick jag (Daniel) till några riktigt trevliga och ovanligt stabila lopp och kunde gå hem med segern över Mattias.
I nybörjarklasserna DB och HB sprang Anna och Henrik. De gjorde några bra lopp och nästa gång måste det ju bli A-klass för de båda!
• I H40 var det hård strid mellan Marc och bröderna Kropf. Marc gjorde några kanonlopp och slutade trea, Erik och brorsan Sven hamnade sexa respektiva sjua och bror Stefan en bit efter.
• Den alltid stabila Karin Gillberg hamnade på en mycket fin elfteplats i D55 efter några snabba norskor.
• I Knaben-klasse 12 (H12) slutade Nils på plats 9!
• Johan slutade 79 i H55 och Jesper som sprang öppna klassen C3 var ”husets mängdtränare” då han passade på att låna någons bana och köra ett extrapass efter sitt eget lopp. Josefin var nanny åt Hilma men passade på att göra orienteringscomeback.

Poängberäkning
I SOW räknas en poäng ut varje etapp, formeln ser ut så här:
Etappoäng = Etappvinnarens tid x 1000 / löparens tid
Den sämsta etappoängen av sex räknas bort i totalpoängen för samtliga löpare, ej godkänt lopp ger noll poäng.


HAL (86) HERREN A LANG (86)
---------------------------
Pl Namn          Född Klubb     Nationalitet
1  Sillman Jari  80   If Sibbo-Vargarna  FIN
Etapptid    Pl Poäng
E1 1:09:54   5 963
E2 1:23:17   7 980
E3   58:24   9 862
E4 1:01:28   3 938
E5   58:07   1 1000
E6   43:24   1 1000
Totalpoäng     4881

39 Kuosku Ali  80  Järfälla OK  SWE
E1 Disqu       0
E2 1:47:17  49 761
E3 1:11:51  44 701
E4 1:13:59  34 779
E5 1:23:13  66 698
E6   49:58   7 869
Totalpoäng     3808

44 Edespong Erik  86  FK Friskus Varberg  SWE
E1 1:26:48  38 775
E2 2:09:13  76 632
E3 1:06:28  28 757
E4 1:14:34  35 773
E5 1:12:02  29 807
E6 1:05:17  52 665
Totalpoäng     3777

68 Bergkvist Joel  86  Centrum OK  SWE
E1 1:44:23  71 645
E2 2:02:45  68 665
E3 1:29:03  72 565
E4 1:28:57  61 648
E5 1:17:52  53 746
E6 1:02:32  44 694
Totalpoäng     3398

84 Thufvesson Torbjörn  64  Centrum OK  SWE
E1 Över maxtid 0
E2 2:31:26  83 539
E3 1:33:59  75 536
E4 2:29:55  80 384
E5 N Ang       -
E6 2:01:57  80 356
Totalpoäng     1815


HAM (82) HERREN A MITTEL (82)
-----------------------------
1  Rystad Rune  77  Nydalens SK  NOR
Etapptid    Pl Poäng
E1 48:57     9 918
E2 1:16:51   5 957
E3 41:25     1 1000
E4 52:45     1 1000
E5 48:08     1 1000
E6 32:29     1 1000
Totalresultat  4957

46 Lennartsson Daniel 78 Centrum OK  SWE
E1 1:18:04  66 575
E2 1:56:46  63 630
E3 58:32    34 708
E4 1:19:25  41 664
E5 1:13:55  48 651
E6 45:40    30 711
Totalpoäng     3364

76 Henriksson Mattias  80  Centrum OK  SWE
E1 1:34:29  77 475
E2 2:38:01  75 465
E3 1:18:21  72 529
E4 Felstämplat 0
E5 1:42:07  67 471
E6 1:35:33  74 340
Totalpoäng     2280

HB (89) HERREN B (89)
-----------------------------
1 Arnesen Joachim  94  Kolbotn og Skimt  NOR
Etapptid    Pl Poäng
E1 42:17     1 1000
E2 46:32     2 974
E3 33:22     1 1000
E4 45:04     6 895
E5 32:53     2 980
E6 39:56     9 850
Totalpoäng     4849

61 Hellborg Henrik 76 Centrum OK SWE
E1 1:37:40  72 433
E2 1:34:21  75 480
E3 45:49    15 728
E4 1:07:33  48 597
E5 49:01    35 658
E6 1:07:39  73 502
Totalpoäng     2965


H12 (68) KNABEN -12 (68)
---------------------------------
1 Polsini Tino 99 OLV Baselland SUI
Etapptid    Pl Poäng
E1 21:31     2 936
E2 28:05     2 955
E3 19:59     1 1000
E4 21:15     7 882
E5 26:23     4 921
E6 24:18     4 948
Totalpoäng     4760

9 Eyer Nils 99 ol.biel.seeland / UBOL SUI
E1 25:10     9 800
E2 34:59    11 767
E3 24:20    15 821
E4 20:50     6 900
E5 28:33    10 851
E6 33:02    17 697
Totalpoäng     4139


H40 (89) HERREN 40- (89)
--------------------------------
1 Béguin Luc 67 ANCO SUI
Etapptid    Pl Poäng
E1 48:57     1 1000
E2 1:15:48   1 1000
E3 46:05     1 1000
E4 58:23     2 964
E5 45:42     4 876
E6 41:00     3 929
Totalpoäng     4893

3 Eyer Marc 71 ol.biel.seeland / UBOL SUI
E1 52:01     5 941
E2 1:22:07   6 923
E3 49:59     7 922
E4 58:43     3 959
E5 41:22     2 967
E6 38:06     1 1000
Totalpoäng     4790

6 Kropf Erik 69 Gustavsbergs OK SWE
E1 57:01    13 859
E2 1:26:18  10 878
E3 48:02     3 959
E4 1:09:26  17 811
E5 45:24     3 881
E6 44:43     5 852
Totalpoäng     4429

7 Moosberger Sven 69 OLG Bern SUI
E1 55:45    11 878
E2 1:20:12   5 945
E3 49:26     5 932
E4 1:04:06   5 878
E5 51:56    12 771
E6 49:15    10 774
Totalpoäng     4407

75 Kropf Stefan 67 UBOL SUI
E1 1:40:44  78 486
E2 2:03:55  60 612
E3 1:36:42  82 477
E4 1:34:58  66 593
E5 1:41:19  81 395
E6 1:12:14  61 527
Totalpoäng     2695

H55 (103) HERREN 55- (103)
----------------------------------
1 Guglielmetti Francesco 54 GOLD Savosa SUI
Etapptid    Pl Poäng
E1 42:01     1 1000
E2 59:41     1 1000
E3 40:38     1 1000
E4 54:40     1 1000
E5 41:58     2 991
E6 40:49     3 935
Totalpoäng     4991

79 Hellström Johan 55 OK Ravinen SWE
E1 1:16:25  63 550
E2 1:54:57  92 519
E3 1:08:59  69 589
E4 Felstämplat 0
E5 1:01:15  48 679
E6 1:14:35  69 512
Totalpoäng     2849

C3 (147) CHALLENGE 3 MTL.SCHW. (147)
--------------------------------------------
1 Truttmann Urs 69 OLG Goldau SUI
Etapptid    Pl Poäng
E1 35:04     2 999
E2 44:47     1 1000
E3 26:24     2 978
E4 44:06     5 792
E5 37:05     2 942
E6 34:20     3 907
Totalpoäng:    4826

3 Dalgren Jesper 89 OK Ravinen SWE
E1 55:11    27 635
E2 58:42    14 763
E3 36:25    15 709
E4 49:18     7 708
E5 52:03    15 671
E6 Felst         0
Totalpoäng:    3486

DAL (102) DAMEN A LANG (102)
------------------------------------
1 Bronebakk Ingrid 78 Bækkelagets SK NOR
Etapptid    Pl Poäng
E1 43:15     2  949
E2 1:21:04   2  963
E3 45:46     1  1000
E4 1:01:12   9  879
E5 44:35     1  1000
E6 38:06    12  885
Totalpoäng      4797

67 Berglund Lina 85 Järfälla OK SWE
E1 1:13:11   89 561
E2 1:52:22   63 694
E3 1:04:30   63 710
E4 1:18:02   53 690
E5 1:03:12   54 705
E6 58:01     85 581
Totalpoäng      3380

68 Fägerlind Karin 79 Centrum OK SWE
E1 1:04:46   73 634
E2 1:49:41   58 711
E3 56:47     38 806
E4 1:28:02   71 611
E5 1:17:33   87 575
E6 1:03:07   89 534
Totalpoäng      3337


DAK (142) DAMEN A KURZ (142)
------------------------------------
1 Kuuselo Riina 78 Tampereen Pyrintö FIN
Etapptid    Pl Poäng
E1 23:38     1 1000
E2 41:44     1 1000
E3 28:46     1 1000
E4 27:01     1 1000
E5 21:45     1 1000
E6 21:09     1 1000
Totalpoäng      5000

51 Dalgren Julia 85 Centrum OK SWE
E1 30:59    12 763
E2 1:09:20  79 602
E3 50:26    76 570
E4 53:38    93 504
E5 38:13    42 569
E6 51:02    88 414
Totalpoäng      3008

62 Niggli Simone 78 OLV Hindelbank SUI
E1 43:11    68 547
E2 1:15:18 106 554
E3 43:35    39 660
E4 48:15    75 560
E5 52:45   113 412
E6 38:18    38 552
Totalpoäng     2873

110 Jonasson Sara 80 Centrum OK SWE
E1 51:13   104 461
E2 1:10:13  84 594
E3 1:10:30 125 408
E4 47:45    71 566
E5 53:45   116 405
E6 57:21   102 369
Totalpoäng     2434

122 Dalgren Annika 59 OK Ravinen SWE
E1 48:58    86 483
E2 1:21:29 118 512
E3 1:03:14 113 455
E4 1:06:59 127 403
E5 Felstämplat 0
E6 55:09    98 383
Totalpoäng     2236


DB (131) DAMEN B (131)
----------------------
1 Mattle Stephanie 85 - SUI 
Etapptid    Pl Poäng
E1 32:36     5 833
E2 46:34     3 843
E3 25:52     2 966
E4 39:48     2 993
E5 29:05     1 1000
E6 31:22     7 900
Totalpoäng     4702

53 Weglin Elenius Anna 82 Centrum OK SWE
E1 38:34    17 704
E2 57:09    20 687
E3 45:58    78 544
E4 1:04:51  89 609
E5 54:02    77 538
E6 38:29    42 733
Totalpoäng     3277


D55 (69) DAMEN 55- (69)
-----------------------
1 Svanberg Bjørg 55 Røyken O-lag NOR
Etapptid    Pl Poäng
E1 41:06     6 861
E2 43:58     2 915
E3 32:55     1 1000
E4 48:09     3 910
E5 31:46     1 1000
E6 32:54     2 990
Totalpoäng     4815

11 Gillberg Karin 56 Centrum OK SWE
E1 49:06     19 721
E2 1:00:10   19 668
E3 41:15     10 798
E4 54:38      7 802
E5 42:24     10 749
E6 50:18     33 647
Totalpoäng      3738


C2 (102) CHALLENGE MTL.LEICHT (102)
-----------------------------------
Obs! Endast etappresultat E6
1  Fuchs Moritz  96  OLG Weisslingen SUI
Etapptid    Pl Poäng
E6  34:12    1 1000

76 Dalgren Josefin 94 OK Ravinen SWE
E6  51:17   12 667

Alla resultat för SOW 2011
Routegadget (rita in din rutt) och splittider.
SOW 2011-sidan
• Nästa Swiss Orienteering Week arrangeras 2014 i Zermatt.
• Kontrakursfilmen ”Centrum gehen SOW 2011” planeras att släppas före nästa SOW…

Inlagd: 08 augusti 2011, 23:23
Ändrad: 8 augusti 2011, 13:13


11 kommentarer (kommentera)

  • Brilliant Daniel!

    / Henrik
    2011-08-10 kl 20:16

  • – Fantastiskt Daniel;
    Oerhört inspirerande! STORT tack.

    / Frida S
    2011-08-10 kl 21:02

  • Oj oj. Det är nästan så att jag ångrar att jag jobbade den veckan.

    / jerk
    2011-08-10 kl 21:50

  • Gute Morgen Etappe 5!

    / Mattias
    2011-08-11 kl 09:00

  • Ja hoppas fler blir lockade att upptäcka Schweiz fantastiska orientering nästa gång! (För att inte tala om speakern..och musiken på tc som sagt.)

    Två sista etapperna har jag analyserat sönder:

    Etapp 5


    Etapp 6

    (Rött tusch ritade jag i Schweiz, gps:en lade jag på i blått i efterhand.)

    / DanïeL
    2011-08-12 kl 00:08

  • Wouhouh, snygga artikeln! Avundsjuk att jag jobbade den här veckan. Nästa gâng kommer jag att vara med er där! Sommaren 2014 redan bokade i Zermatt! Ha det bra alla!
    /Pierre

    / Fransks man
    2011-08-12 kl 07:55

  • Mina intryck:

    Swiss-O-Week 2011

    / Mattias
    2011-08-12 kl 21:55

  • Underbar läsning, Daniel. Härliga bilder, Daniel och Mattias. Jäkla buss som förföljde dig tom. upp till 5:e etappen ;-)

    / Erik Kropf
    2011-08-12 kl 22:45

  • Ok gott folk, nu ligger mina bilder på Flickr också. SOW 2011 setet. Spurtfilmerna finns på YouTube, sök efter Centrum OK – SOW 2011.

    / Henrik
    2011-08-19 kl 23:21

  • vad roligt med alla bilder! overkligt bra att vi var i schweiz och orienterade så där himla mycket!

    / a.w.e.
    2011-08-19 kl 23:52

  • Jaha nu var Simone Em-mästarinna igen! De måste innbära att Julia typ är bäst världen och att jag näst bäst. =)

    / Sara Jonasson
    2012-05-17 kl 22:54

Skriv en kommentar!




Kommentar

SENASTE KOMMENTARER

  • jonaslindholm i Tiomila 2024 Nynäshamn

    Legenden Pjär Schamberger? Härligt!

  • Mattias Henriksson i Tekniktorsdag: Alfapet-orientering

    För 15 år sedan var det dessutom en grå oktobersöndag,
    https://www.centrumok.se/2007/10/resultat-och-rapport-fran-sondags-alfapet-orientering/
    så med tanke på att vädret nu är mer inbjudande för utomhusspel så tycker jag att ordfs mål på 100 deltagare är lite lågt!

  • jorrit i Tiomila 2024 Nynäshamn

    Vi måste säga hej till vår mångåriga franska stafettlöpare Pierre som är anmäld för att springa sträcka 9!

  • Oskar i Tekniktorsdag: Alfapet-orientering

    För 15 år sedan när klubben hade c:a 30 medlemmar dök hela 10 deltagare upp den gången. I år har klubben nästan tiofaldigats i medlemsantal och tillströmningen till detta otroliga event borde vara enorm, minst 100 deltagare förväntar jag mig!

    Nä men skämt åsido, scrabble-planen är inhämtad från självaste scrabble-förbundet och det ser ut att bli riktigt bra alfapet-orienteringsväder! Välkomna alla taggade! Som otagadde!

  • Karin F i Centrum arrangerar VM-test!

    Oj vad kul, vilka lovord, särskilt till banläggningen!

NÄRMAST PÅ GÅNG

alfapet2

Thursday 2 May

  • Deltagare
  • Oskar Karlin
  • Lena Öhman
  • Mattias Ågren
  • Jorrit Boekel
  • Per-Anders Lindgren
  • Mattias Robertson
  • Niclas Petersson
  • Henning Sköldvall
  • Joel Udd
  • Oskar Hermansson
  • Simon Bohman
  • Petter Wikström
  • Jonathan Svensson
  • Fredrik Åkerlind
  • William Berle

Tekniktorsdag: Alfapet-orientering 15

Ett par dagar innan 10mila ska vi inte slita ut oss, därför blir det något lättsammare för att skapa toppform! Givetvis är alla välkomna på denna specialare som inte bara kräver hjärnkapacitet i skogen utan även i målet.

Kvällen till ära bjuder Ordföranden på en gammal centrumklassiker, alfapet-orientering!

Beroende på hur …

Läs mer

  • Deltagare
  • Karin Fägerlind
  • Mette Brolinson
  • Aija Sadurskis
  • Jonas Nylund
  • Daniel Elenius
  • Moa Kjellstrand
  • Lena Öhman
  • Jerk Rönnols
  • Henrik Hellborg
  • Jonas Lindholm
  • Jorrit Boekel
  • Erika Lindholm
  • Per-Anders Lindgren
  • Sverker Lenas
  • Henning Sköldvall
  • Joel Udd
  • Anton Udd
  • Simon Bohman
  • Andreas Lundsten
  • Malin Sundeby
  • Magnus Yngvesson
  • Annica Sundeby
  • Arnau Requena Fernández
  • Hampus Olesund
  • Mirjam Dagis
  • Ronja Hill
  • Jonathan Svensson
  • Erik Wessberg
  • Karin Hagwall

4/5: Tiomila 2024 Nynäshamn 29

  • Deltagare
  • Mattias Robertson
  • Gustaf Gerge
  • Johanna Löfvenius
  • Alexander Garin Folkegård

7/5: Fystisdag vid Kärrtorps IP: Halvkort och halvsnabbt 4

  • Deltagare
  • Alexander Garin Folkegård

11/5: Roslagshelg långdistans 1

  • Deltagare
  • Alexander Garin Folkegård

12/5: Roslagshelg medeldistans 1

  • Deltagare
  • Mattias Robertson
  • Per Ljung
  • Niklas Skerfving
  • Alexander Garin Folkegård

14/5: Fystisdag vid Stadion: Intervallserie 4

  • Deltagare
  • Moa Kjellstrand
  • Mattias Robertson
  • Henning Sköldvall
  • Simon Bohman
  • Johanna Löfvenius
  • Britta Alstad
  • Annica Sundeby
  • Caroline Nilsson
  • Kristina Ingemarsdotter Persson
  • Alexander Garin Folkegård

15/5: Stockholm City Cup 1 10

  • Deltagare
  • Joel Udd
  • Simon Bohman
  • Alexander Garin Folkegård

16/5: Tekniktorsdag: Masstart med gaffling i Kärrtorp 3

  • Deltagare
  • Oskar Karlin
  • Rebecca Åquist
  • Caroline Nilsson
  • Fredrik Åkerlind
  • Rebecka Ingram
  • Liv Olausson

18/5: Centrums nybörjarkurs 2024 6

  • Deltagare
  • Mattias Robertson
  • Gustaf Gerge
  • Alexander Garin Folkegård

21/5: Fystisdag vid Kärrtorps IP: Skogsintervaller 3

  • Deltagare
  • Henning Sköldvall
  • Simon Bohman
  • Johanna Löfvenius
  • Malin Sundeby
  • Britta Alstad
  • Annica Sundeby
  • Caroline Nilsson
  • Kristina Ingemarsdotter Persson
  • Alexander Garin Folkegård

22/5: Stockholm City Cup 2 9

  • Deltagare
  • Henning Sköldvall
  • Simon Bohman
  • Malin Sundeby
  • Petter Wikström
  • Alexander Garin Folkegård

23/5: Tekniktorsdag: Kartminne på Långholmen 5

  • 0 Deltagare

25/5: Ulf Radlers minne 0

  • Deltagare
  • Niklas Skerfving

28/5: Fystisdag: Backintervaller i Hagaparken 1

  • Deltagare
  • Henning Sköldvall
  • Simon Bohman
  • Johanna Löfvenius
  • Malin Sundeby
  • Britta Alstad
  • Magnus Yngvesson
  • Annica Sundeby

29/5: Stockholm City Cup 3 7

  • Deltagare
  • Per-Anders Lindgren

30/5: Tekniktorsdag: Momentbana Enebybergs IP 1

  • Deltagare
  • Mette Brolinson
  • Mattias Holmberg
  • Malin Sundeby
  • Britta Alstad
  • Magnus Yngvesson
  • Annica Sundeby
  • Karin Hagwall

1/6: Medel-KM 7

  • Deltagare
  • Malin Sundeby
  • Annica Sundeby

5/6: DM Sprint 2

  • Deltagare
  • Niklas Skerfving

11/6: Fystisdag: Korta och snabba intervaller i Hagaparken 1

▼▼ LADDA IN FLER ▼▼

Hoppa till verktygsfältet