Orienteringssäsongen närmar sig med stormsteg och nytillträdda TräK 2019 vill passa på att informera om träningsmöjligheter i klubben under 2019. Vi hoppas på många bra träningar som passar alla oavsett orienterings- och fysisk-nivå, samt på stort deltagande!
Teknikträningar
Precis som förra året siktar vi på att ha ett digert program av teknikträningar på torsdagar. Vi börjar redan i mitten av mars med natträningar. Som tidigare bygger det på att de flesta aktiva medlemmar hjälper till med att arrangera en teknikträning var per år. Vi i TräK hoppas på att få höra era idéer så snart som möjligt så vi kan få ihop ett bra program för året. Känner ni er osäkra på hur man arrangerar en teknikträning hjälper vi gärna till eller så ser vi till att ni får arrangera med en erfaren klubbmedlem.
Fysträningar
Träningsplanen för tisdagsträningarna för våren 2019 är spikad och alla pass finns upplagda på hemsidan för den nyfikne. Träningarna har fokus på löpning och fysisk, och kommer precis som förra året vara uppdelad i olika perioder. Under vintern (efter tävlingssäsongen) gick vi in i en uppbyggnadsperiod. Därefter har det varit grundträning som om ett par veckor kommer övergå i en tävlingssäsong. Uppbyggnadsperioden präglas av halvlånga pass med lite blandade farter som syftar till att bygga upp en tålighet inför grundträningen. Grundträningen syftar sedan till att bygga upp en grund inför tävlingssäsongen. Passen under grundträningsperioden är oftast lite längre och tröskelpass är vanligt förekommande inslag. Under tävlingsperioden går det sedan snabbare och intervallerna är oftast kortare än under tidigare perioder. Under våren 2019 har vi lagt till en del nya pass som vi inte sprungit tidigare och som vi hoppas att alla medlemmar kommer tycka om. Vi har även, som tidigare år, lagt in korta intervaller såsom 30/30 inför orienteringstävlingar. Alla pass går att anpassa efter individuella förutsättningar!
Läger
På årsmötet beslutades att 2019 är lägeråret och vi har fått en större budget för att möjliggöra fler läger i år!! Vi i TräK vill därför uppmuntra samtliga Centrummedlemmar att fundera på träningslägeridéer. Det kan vara allt från endagarsläger till läger som sträcker sig över flera dagar. Vi ser gärna att lägret planeras i god tid och riktar sig till en bred målgrupp så att många av våra medlemmar har möjlighet att delta. Träningsläger behöver innehålla minst en orienteringsträning och kan därför inte vara ett rent tävlingsläger. Berätta gärna för oss om era idéer och på vilket sätt vi kan stötta er i arrangerandet!
Har du något du vill att vi i TräK ska diskutera eller vill arrangera någon träning eller läger så är det bara att prata med oss på någon träning eller maila oss på centrumoktraning(snabela)googlegroups.com!
Väl mött på alla årets träningar!
Hälsningar TräK 2019
/Jonas Kjäll, Jens Wicksén, Julia Frisk och Kristina Aspvall
Samt blir det headcam-course-preview på forestdetour inför?
Hur vit är den vita? Nybörjarkursen undrar.
Motionsbanan är till stor del orange/röd nivå, men på ett par delar finns lättare partier eller åtminstone möjlighet till lättare vägval.
Med andra ord: de flesta kontrollerna går inte längs tydliga ledstänger (t ex. stigar) och har betydligt svårare kontrollpunkter än nybörjarbanan.
Motsvarar motion en orange bana?
Ja, så fort man kommer bort från västerlånggatan finns det trevliga ställen, många ganska små dock.
Det här är den fjärde deltävlingen i Stafettligan.
OK Tyr arrangerar och tävlingsområdet ligger en bit nordost om Karlstad, ungefär rakt norr om Kristinehamn. Det finns tävlingar att springa hela helgen, fre-sön, publiktävlingar till SM/Swedish League.
Arena
Lindrågen, Väse, Karlstad GPS koordinater 59°29’56.7”N 13°57’32.2”E. Skyltning till arenan börjar från E18 Väsemotet öster …
Inga kommentarer (kommentera)
Skriv en kommentar!