Det stora närvaroåret är igång!

Anv. namn:
Lösenord:
 

5/7 WMOC 2019 Riga

Centrum har redan vunnit DM och SM, det är bara VM kvar. Tyvärr vägrar förbundskaptenen att ta ut Centrumlöpare till ungdoms-VM. Som tur är finns Veteran-VM utan förbundskaptener som hindrar en från att vinna VM-guld.

I år går mästerskapet i och kring Riga, Lettland. Under perioden 5-12/7 finns det sprint, medel- och långdistans samt publiktävlingar.

För bokning av resa och boende hänvisas till Lalle Idrott och resor.

Inlagd: 20 mars 2019, 11:11
Ändrad: 5 maj 2019, 16:16


Deltagare

  • Mattias Henriksson x
  • Aija Sadurskis x
  • Eftersom du inte är inloggad kan du heller inte anmäla dig till träningarna. Logga in först!

22 kommentarer (kommentera)

  • Ni som var över och rekade för en månad sedan, är ni inte sugna på att komma tillbaka i sommar?

    / Mattias Henriksson
    2019-03-20 kl 12:46

  • Det börjar bli hög tid att dra igång planeringen för denna resa. Klicka i ”jag kommer” snarast för en icke bindande intresseanmälan.

    / Mattias Henriksson
    2019-04-29 kl 21:58

  • Eftersom flera av de som var intresserade fick förhinder är vi i nuläget lite för få för att arrangera en Centrumresa. Eftersom vi ändå inte vill missa denna tävlingsresa har vi istället anmält oss till Lalle, d.v.s. samma lilla resebyrå som vi alltid åker med till Jukola. De har i nuläget drygt 120 anmälningar till sin Lettlandsresa, och nu kan de snart inte ta emot fler. Se länk till vänster.

    Jag åker över till Riga på måndagen, och ansluter där till Lalles resa, och är alltså med på medel- och långdistans. Aija är med hela vägen från start till mål.

    / Mattias Henriksson
    2019-05-17 kl 16:56

  • Hur ligger formen inför Veteran-VM? Hur ser upplägget ut? Vilka distanser satsar ni extra på?

    / Falken
    2019-07-03 kl 10:19

  • Min form visade sig ju i måndags kväll!
    Det ser ut att bli regn i helgen, så den sista toppningen får bli en varm grogg med Rigabalsam.

    / Mattias Henriksson
    2019-07-03 kl 13:45

  • Första dagen avklarad. Vädret blev bättre än prognosen; strax under 20 med sol och lite vind. Det var en fantastisk känsla att direkt från startpunkten kunna dra på för fullt genom den glesa tallskogen över en slät och mjukt mossbelupen terrängbotten. Kartan var nästan helt vit, förutom enstaka sanddyner, gula fläckar och några ringlande stigar, så det var noggrann riktning som gällde och stämma av mot det lilla som fanns. Bommade man fanns inte alltid så mycket att läsa in sig på.
    Mot slutet blev det plötsligt mycket mer detaljrikt med fler och högre dyner, och en del negativ kurvbild. Det sägs att det blir mer av det området i morgon.

    TC var inte så stort, men välförsett med mat och dryck. Grillspett, fatöl, glass och finkaffe, m.m.

    På kvällen tillbaka i Riga åt vi klassisk brittisk pubmat tillsammans med några av Aijas vänner i pensionärsvärldseliten.

    / Mattias Henriksson
    2019-07-09 kl 21:24

  • Så mysigt det låter! Tack för att du delar med dig.

    / Mia
    2019-07-09 kl 21:34

  • Håller med Mia, låter så mysigt! Ser fram emot vidare rapporter.

    / Agnes
    2019-07-09 kl 23:28

  • Wow!!! Ångrar att jag inte gjorde min VM-satsning nu. Fatöl i markan!!

    / Falken
    2019-07-10 kl 08:03

  • Låter som att letterna håller fanan lika högt som vanligt. Har sprungit ett gäng Kapa 3-dagars och mysfaktorn brukar vara hög där.

    / jonaslindholm
    2019-07-10 kl 20:43

  • Jag glömde nämna att jag utöver ovanstående trevligheter även såg årets första kantarell igår!

    Idag smattrade regnet mot fönsterblecket när jag vaknade, men lagom till bussens avgång började det klarna, och enligt SMHI:s radarbilder sprack regnmolnet upp och lade sig på var sin sida av Rigabukten. Att det regnat en del under natten var bara bra, eftersom det gjorde de sandiga stigarna lite fastare att springa på.

    ”Shit, vad svårt!” ropade D21-tjejen framför mig när hon vek upp sin karta efter start. Här var det långsträckta sanddyner med sänkor, gropar och kurvor upp och ner i stort sett hela banans längd. Därför är jag väldigt nöjd att jag höll ihop mitt lopp så bra med bara några mindre krokar. Det var också riktigt roligt att verkligen kunna orientera för fullt på svart nivå och lägga allt fokus på karta och vägval, istället för att större delen av tiden behöva ha blicken en meter framför sig för att se var man sätter fötterna.

    Lite liknande terräng finns väl bl.a. i Dalarna, Halland och Skåne, men det här var mycket mer och mycket bättre.

    Aija tyckte också att det varit svårt, men var ändå nöjd med att ha tagit sig runt.

    Strax efter min målgång drog några regnskurar in, så även om alla väder är bra med bra kläder, så var det ändå skönt att ta den första bussen tillbaka till hotellet. För att i någon mån kompensera för den socker-diet, som lätt uppstår på tävlingsresor, så gick jag till den lettiska husmanskostbuffékedjan Lido. Det blev bl.a. pannkaka fylld med ost och spenat och gratinerad gös, givetvis med en rejäl portion kokt surkål till. Lika gott som vanligt!

    Den ljusa sommarkvällen var sedan perfekt för halvt planlöst promenerande och runtresande med buss och spårvagn. Mellan miljonprogramsområdena finns många mysigare stadsdelar med vackra, om än slitna, trähus.

    / Mattias Henriksson
    2019-07-10 kl 22:28

  • Vilken reseblogg! Världsklass!

    / Mia
    2019-07-11 kl 21:44

  • Tack!

    Idag var det tävlingsfritt. Det fanns möjlighet att på egen hand ta tåget till Carnikava och springa modelevent inför morgondagens avslutande långdistans, men Aija och jag bjöd våra konkurrenter på den fördelen och följde istället med på den av Lalle arrangerade guidade dagsturen.

    Den största behållningen var vår guide, som på utmärkt svenska kunde berätta, både kunnigt och engagerat, om allt från lettisk folklore och folkvisor från 1200-talet och framåt, till livet under decennierna av sovjetisk ockupation och åren som gått sedan dess.

    Dagens första stopp var ett kort uppehåll på den omtalade bob-banan i Sigulda, som var en viktig pusselbit i Stockholms OS-ansökan. Därefter besökte vi de äldre borgarna i Sigulda och Turaida, som håller på att restaureras.

    Sista kvällen i Riga råkade sammanfalla med att den klassiska chokladtillverkaren Laima hade festival på sitt fabriksområde, som ligger en kvarts spårvagnsresa från gamla stan. Där fanns mat och musik och ett minitivoli. De hade även kvällsöppet i fabriksförsäljningen med extra festivalrabatt, så nu behöver jag inte handla sådant till dubbla priset i tax-free på båten.

    / Mattias Henriksson
    2019-07-11 kl 22:25

  • Härligt Mattias, du är ett livebloggande föredöme för dina klubbkamrater!

    / Henrik Hellborg
    2019-07-12 kl 10:34

  • Så var det då igår dags att packa ihop och ta med allt bagage till bussen. Solen sken, så det passade bra att dagens etapp gick ute vid havet i Lilaste. Redan på väg till start gick vi över sanddynerna och sedan bokstavligen i Östersjöns strandkant utmed en dryg kilometer av den nästintill oändligt långa vita sandstrand som sträcker sig genom Baltikum och ner i Polen.

    Terrängen kändes igen från tidigare dagar, men nu något mer tunglöpt med ljung och blåbärsris. Bitvis var det också väldigt flackt och detaljfattigt och ett parallellfel resulterade tyvärr i en bom på nästan 10 minuter för mig.

    Sedan var det dags att kliva på bussen igen som gick direkt till färjeterminalen, där de lagom hade öppnat ombordstigningen. Rigabåten är ju framme en dryg timme senare i Stockholm jämfört med Helsingforsbåten, så det blev en skön sovmorgon.

    WMOC, d.v.s. veteran-VM, kan verkligen rekommenderas! Det är märkligt att inte fler yngre löpare hittat hit. Tävlingsklass finns fr.o.m. HD35 och publiktävling och öppna banor finns ju för alla åldrar. Man får springa på kartor och banor i världsklass, samtidigt som tävlingarna inte blir så väldigt stora och tidsödande som de största värdetävlingarna, t.ex. EM, VM och O-ringen.
    Nästa år går WMOC i Slovakien och året därpå i Japan!

    Att resa med Lalle har vi ju goda erfarenheter av från Jukolaresorna, och även för denna typ av resa, som kräver en lite mer operativ reseledning, så fungerade allt utmärkt. Bara en sådan detalj som att slippa det eviga Svarte Petter-spelet om vem som har flaggan och vem som ska ta hand om tältet var värt mycket, för det tog Lalle hand om.

    Sist men inte minst, så överträffade den lettiska terrängen mina högt ställda förväntningar. Lettiska 3-dagars går varje sommar och har ju redan rekommenderats av Jonas. Den har funnits på min önskelista i närmare tio år, men av olika anledningar inte blivit av. Jag rekommenderar dock att man tittar på kartklipp på arrangörernas hemsida innan man anmäler sig. Om man vill springa just i den magra tallskogen på gammal Östersjöbotten, så ska man välja ett år när tävlingarna går nära havet. Längre in i landet är jorden bördigare och terrängen lite mer grön.

    / Mattias Henriksson
    2019-07-13 kl 14:15

  • Nu finns några få bilder till från andra halvan av resan på Flickr. Bilder från terrängen finns däremot massor på arrangörernas FB-sida, i synnerhet denna trevliga film från medeldistansfinalen.

    / Mattias Henriksson
    2019-07-13 kl 19:41

  • Tack Mattias för trevligt sällskap på resan och för dessa fina rapporter! Jag tyckte också att allt gick bra men hade naturligtvis större svårigheter under tävlingarna än Mattias. Eftersom jag var med från början av resan sprang jag de två inledande sprintloppen vilket innebar att jag sprang precis när det var åskregn och hagelstorm (!) på söndagen. Det var som att orientera under vatten. För övrigt är jag glad att jag klarade mig så pass bra som jag gjorde på att genomgående prata lettiska.

    / Aija
    2019-07-14 kl 11:24

  • Kul att få läsa era rapporter, Aija och Mattias!

    / Björn B
    2019-07-14 kl 11:37

  • Fantastisk rapportering, hatten av!

    / Camilla
    2019-07-14 kl 12:26

  • Resegeneral och livebloggmajor!

    / Ågren
    2019-07-14 kl 14:57

  • Nu blir jag sugen! Första året som veteran så det börjar bli dags för denna typ av äventyr…

    / Mia
    2019-07-15 kl 12:33

  • Epilog till livebloggen
    Tyvärr verkar inte publiktävlingarna finnas tillgängliga i någon karttjänst där man kan ladda upp sitt spår. Nu har jag istället äntligen fått till en Quickroute av etappen den 10 juli, som var min favorit.

    / Mattias Henriksson
    2020-02-24 kl 00:05

Skriv en kommentar!




Kommentar

SENASTE KOMMENTARER

  • Niklas Skerfving i Centrum arrangerar VM-test!

    Jag hjälper gärna till

  • Rebecca Åquist i Centrum arrangerar VM-test!

    Va fint allihopa! Allt noteras, tack!

  • Petter Wikström i Centrum arrangerar VM-test!

    Jag kan vara kontrollvakt och jag ska även höra med ett par jobbarkompisar som kanske ville. Hör av mig inom ett par veckor om ev. antal personer förutom mig.

  • Camilla i Centrum arrangerar VM-test!

    Jag kan vara kontrollvakt! Kan försöka låna ut Stina till en kompis, men om det finns en kontroll utan hård trafik och uppenbar kollissionsrisk (t ex parknära utan skymd sikt) kan hon hjälpa till att vakta.

  • jorrit i Tiomilarepet

    Stafett! Vem springer 90 grader fel vid varvningen med mig i år?

NÄRMAST PÅ GÅNG

Tuesday 2 April

  • Deltagare
  • Moa Kjellstrand
  • Per-Anders Lindgren
  • Mattias Robertson
  • Joel Udd
  • Johanna Löfvenius
  • Alexander Garin Folkegård

Fystisdag vid Stadion: 6

 

Kvällens pass: Mer info kommer!

 

 

Här finns en omvandlingstabell för farterna!

Om du känner att du inte är i fas med övriga pass eller vill anpassa utifrån lust, dagsform, kapacitet etc, kan du alltid be om råd för alternativ till upplägg på intervallerna. Fråga träningsledaren eller maila till TräK (traning@centrumok.se) för …

Läs mer

  • Deltagare
  • Jonas Nylund
  • Moa Kjellstrand
  • Janne Nilsson

5/4: Grymnatta 3

  • Deltagare
  • Oskar Karlin
  • Mattias Henriksson
  • Moa Kjellstrand
  • Mattias Ågren
  • Per-Anders Lindgren
  • Mattias Robertson
  • Jonas Kjäll
  • Therese Bergstedt
  • Per Oksvold
  • Henning Sköldvall
  • Joel Udd
  • Erika Malmberg
  • Johanna Löfvenius
  • Britta Alstad
  • Astrid Adelsköld
  • Jens Kvarnström
  • Rebecca Åquist
  • Caroline Nilsson
  • Adam Bradbury
  • Marcos Vicente Herranz
  • Carolina Nealis
  • Erik Wessberg
  • Rebecka Ingram

5/4: Provlöpning av VM-test/Publiktävling-banor 23

  • Deltagare
  • Henning Sköldvall
  • Andreas Lundsten
  • Erik Wessberg
  • Alexander Garin Folkegård

6/4: Attunda stafett 4

  • Deltagare
  • Jorrit Boekel
  • Janne Nilsson
  • Mattias Robertson
  • Per Oksvold
  • Henning Sköldvall
  • Astrid Adelsköld
  • Alexander Garin Folkegård

7/4: Attunda medel 7

  • Deltagare
  • Elin Everitt
  • Mattias Robertson
  • Henning Sköldvall
  • Joel Udd
  • Johanna Löfvenius
  • Per Ljung
  • Britta Alstad

8/4: Måndagsgympa 7

  • Deltagare
  • Per-Anders Lindgren

9/4: Fystisdag vid Kärrtorps IP: 1

  • 0 Deltagare

13/4: Lännamedeln 0

  • 0 Deltagare

16/4: Fystisdag vid Stadion: 0

  • Deltagare
  • Petter Wikström
  • Ingrid Maria Wahlborn

16/4: Styrelsemöte 2

  • Deltagare
  • Mette Brolinson
  • Moa Kjellstrand
  • Jorrit Boekel

17/4: Tiomilarepet 3

  • Deltagare
  • Per-Anders Lindgren
  • Henning Sköldvall
  • Johanna Löfvenius
  • Annica Sundeby

18/4: Knockoutsprint vid Klubbensborg med AR 4

  • Deltagare
  • Jonas Nylund
  • Jerk Rönnols
  • Janne Nilsson

19/4: Uppsala möte natt 3

  • 0 Deltagare

20/4: Uppsala möte medel 0

  • 0 Deltagare

20/4: Strängnäsdubbeln medel 0

  • 0 Deltagare

21/4: Uppsala möte lång 0

  • Deltagare
  • Alexander Garin Folkegård

21/4: Strängnäsdubbeln lång 1

  • 0 Deltagare

23/4: Fystisdag vid Kärrtorps IP: 0

  • Deltagare
  • Henny Samuelsson
  • Per-Anders Lindgren
  • Mattias Robertson
  • Jonas Kjäll
  • Malin Sundeby
  • Britta Alstad
  • Petter Wikström
  • Ingrid Maria Wahlborn
  • Rebecca Åquist

24/4: Kartpackning VM-Tester 9

  • Deltagare
  • Oskar Karlin
  • Karin Fägerlind
  • Mette Brolinson
  • Karin Gillberg
  • Henrik Hellborg
  • Jonas Lindholm
  • Mattias Ågren
  • Jorrit Boekel
  • Ove Oksvold
  • Kristina Aspvall
  • Henny Samuelsson
  • Per-Anders Lindgren
  • Mattias Robertson
  • Jonas Kjäll
  • Henning Sköldvall
  • Elin Thyr
  • Simon Bohman
  • Johanna Löfvenius
  • Per Ljung
  • Malin Sundeby
  • Britta Alstad
  • Ylva Fornander
  • Lars Hörnström
  • Annica Sundeby
  • Astrid Adelsköld
  • Petter Wikström
  • Bella Gleisner
  • Ingrid Maria Wahlborn
  • Rebecca Åquist
  • Thomas Karlsson
  • Stefan Persson
  • Ronja Hill
  • Jonathan Svensson
  • Adam Bradbury
  • Niklas Skerfving
  • Marcos Vicente Herranz
  • Carolina Nealis
  • Erik Wessberg
  • Alexander Garin Folkegård
  • Karin Hagwall
  • Rebecka Ingram

26/4: Centrum arrangerar VM-test! 41

▼▼ LADDA IN FLER ▼▼

Hoppa till verktygsfältet